Instructor de ski sau snowboard – probabil cel mai frumos job din lume

Dacă iubești zăpada și nu mai ai stare atunci când ninge, sau mergi la birou și ai mereu un tab deschis cu webcam-ul din Poiana Brașov, în timp ce încerci să duci la capăt niște task-uri plictisitoare, atunci s-ar putea să existe un job cel puțin ideal pentru tine, la care poate te-ai gândit sau nu până acum – acela de instructor de ski sau snowboard.

Ce presupune să fi instructor de ski / snowboard

Ți-e poate teamă că nu ești în stare sau ne e pentru tine? Puțin probabil. Cea mai importantă calitate pe care un instructor bun de ski sau snowboard trebuie să o aibă este pasiunea pentru zăpadă și pentru sportul care i-a furat inima (ski, snowboard... sau ambele). Dacă ești pasionat, atunci cu siguranță îți va face plăcere să transmiți și altora pasiunea ta. Nu e nimic mai satisfăcător decât să vezi un novice, care până ieri nu știa să își pună schiurile sau placa în picioare, cum coborară pe pârtie cu un zâmbet larg, până la urechi, chiuind de fericire. Și să știi că tu ai facilitat acea stare de spirit.

Perks pentru primul în Poiană, la prima oră

Deși teoretic lucrezi zilnic de la 9.00 – 16.00, în zilele mai puțin aglomerate poți să fii primul pe pârtie ca să dai o tură (două – trei de fapt, știm că nu te poți opri la una singură!) pentru tine. După ce ți-ai luat drogul de dimineață (că este el fresh powder sau niște viraje carve pe o pârtie proaspăt bătută) până la ora 10.00 ești gata să preiei primii clienți ai zilei. Te dai cu echipa și mai înveți și de la colegi o mulțime de lucruri și progresezi în fiecare zi. Faci parte dintr-o echipă tânără, pasionată, cu oameni de gașcă - și asta nu poate fi decât unul dintre multele avantaje.

 

“Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nici o zi din viaţa ta!”-Confucius

Este posibil să ai un job care să îți aducă și satisfacție personală și un lifestyle pe care îl invidiezi acum la alții, și destule resurse financiare pentru a te bucura de viață. Din job-ul de instructor de ski / snowboard la Eden Ski & Snowboard School din Poiana Brașov poți câștiga până la 5.000 EUR pe sezon, dacă lucrezi full-time. Ai și posibilitatea să lucrezi doar part-time, în week-end-uri și alte perioade în care ești disponibil, cum ar fi vacanța de iarnă a copiilor.

 

Cum poți deveni instructor de ski / snowboard

Pentru a deveni instructor de ski / snowboard autorizat trebuie să urmezi un curs teoretic care se poate desfășura online și un curs practic de 5 zile pe zăpadă. La înscriere, trebuie să ai un nivel peste mediu de ski / snowboard și abilități bune de comunicare. Cursul îți va dezvolta abilitățile de predare și de transmitere a informațiilor către cursanți, în funcție de nivelul și vârsta lor.

TOP