Învață să schiezi primăvara

lectii ski primavara

Cinci motive pentru care e bine să înveți să schiezi primăvara

Pentru începători, zilele cu zăpadă proaspăt căzută nu sunt neapărat cele mai așteptate momente ale sezonului de ski. Atunci când alunecarea pe zăpadă este o noutate și pare destul de dificilă oricum, mai adaugă un strat de 30 cm de zăpadă powder depus peste zăpada bine bătătorită în ecuație și lucrurile devin cu adevărat de speriat pentru novici!

Dar primăvara oferă condiții perfecte pentru începători, și mai ales pentru copii, să iasă pe pârtie și să se bucure de zăpada care persistă cel puțin până la începutul lui Aprilie. De ce?

1. Zăpada este mai moale

...și astfel, schiurile mai ușor de controlat. Nu mai este necesară aceeași presiune pe schiuri pentru a obține un plug reușit, deoarece canturile interioare ale schiurilor intră în zăpadă ușor. O zăpada moale te frânează și nu îți permite nici să ajungi la viteze mari rapid, așa cum se poate întâmpla pe zăpada tare, înghețată. Dacă nu apelezi la un instructor sau dacă nu îl asculți și vei cădea pe pârtie, șansa de a te alege cu o vânătaie este și ea minimă, zăpada fiind atât de moale încât pare mai degrabă plăcut să cazi și să te odihnești câteva secunde înainte de a reveni la o poziție verticală.

2. Nu îți mai îngheață picioarele, mâinile sau nasul

Dacă ești mai friguros și ai încercat deja toate produsele care există în comerț pentru a-ți încălzi extremitățile atunci când ieși pe pârtie, dar tot trebuie să oprești din când în când la cabană pentru un vin fiert ca să te încălzești, atunci cu siguranță vei aprecia temperaturile pozitive pe pârtie. Când ieși pe pârtia de ski, cel mai important este să te distrezi, ceea ce este destul de dificil dacă nu își simți degetele de la mâini sau de la picioare. De îndată ce descoperi că aproape ai transpirat în mănuși și clăpari, o să te îndrăgostești iremediabil de schiul de primăvară. Mulți copii suferă de frig iarna pe pârtie, așa că și pentru ei, primăvara oferă o alternativă deloc de neglijat.

3. Pârtii mai goale și cozi inexitente

Nimeni nu a învățat să schieze sau nu a reușit să își îmbunătățească tehnica stând la coadă la gondole sau teleski-uri. În plin sezon, poți sta la coadă între 5 și 20 de minute pentru o singură urcare, pe când primăvara, toate mijloacele de transport pe cablu par a fi acolo doar pentru tine. Economisind timp și energie, ajungi să stai mai mult pe pârtie și să exersezi, ceea ce va duce la un progres mai rapid. Pârtiile sunt și ele mai goale, ceea ce oferă întotdeauna un sentiment de confort începătorilor care se simt (și sunt cu adevărat) mai în siguranță atunci când nu sunt zeci de schiori care îi depășesc, în viteză, pe toate părțile.

4. Reduceri de preț de final de sezon

După începutul primăverii, majoritatea companiilor de transport pe cablu din stațiunile de ski își reduc prețurile, ceea ce însemnă că poți achita cu 10 – 15% mai puțin pentru un skipass. În plus, dacă dorești să îți cumperi o pereche de mănuși sau o cască nouă cu care să faci senzație pe pârtie, acum le poți achizitiona cu până la 50% reducere. Dacă ești începător și până acum te-ai bazat pe echipamente închiriate dar ai vrea să ai propria ta pereche de schiuri și clăpari, e momentul potrivit să te sfătuiești cu instructorul tău despre ce ți s-ar potrivi și să ți le achiziționezi la jumătate de preț.

telescaun teleski teleschi

5. Bronz de primăvară

Pauzele într-o zi plină la ski nu se mai traduc în sesiuni de ceaiuri calde la gura focului, în cabană. Acum te poti relaxa cu o bere rece pe terasă în timp ce stai la soare și îi oferi tenului tău prima șansă de a se bronza... anul acesta. Bronzul obținut la ski va fi și el subiect de discuție când te întorci la serviciu sau școală. Soarele de primăvară este destul de prietenos, dar nu uita niciodată de protecția solară. Am scris în alt articol despre asta.

Așa că nu mai sta pe gânduri. Rezervă-ți și tu ore de ski cu un instructor și bucură-te de condițiile de ski de primăvară!

TOP