ÎN POIANA BRAȘOV AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU NOUL SEZON DE SKI

CARE VOR FI RESTRICȚIILE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19?

 

Nu mai este mult până la prima ninsoare și stațiunile de ski din țară au început pregătirile pentru sezonul de ski 2020 - 2021. 

Conform declarațiilor oficiale, anul acesta instalațiile de transport pe cablu vor funcționa la jumătate din capacitatea normală, pentru a respecta impunerile de distanțare socială. Pentru a evita producerea aglomerației, programul de funcționare a instalațiilor pe cablu ar putea fi prelungit pe pârtiile unde există instalații pentru nocturnă. În Poiana Brașov, la capacitate normală, Gondola Postăvarul Express funcționează cu 8 locuri, Telescaunul Ruia cu 6 locuri, iar telescaunul Lupului cu 4 locuri. Pârtiile de începători (Stadion și Bradul) sunt deservite fiecare de câte un teleschi, deci nu va exista nici o modificare impusă de pandemia curentă în cazul acestor două instalații de transport pe cablu. 

În Poiana Brașov, vor fi puse din nou în funcțiune două teleschiuri vechi care n-au mai fost folosite în ultimii ani pentru că turiștii preferau variante de transport pe cablu mai rapide și mai confortabile. Anul acesta însă teleschirule vor oferi distanțarea socială necesară în contextul actual. Dorin Drăgoi, adiministratorul domeniului schiabil din Poiana Brașov a declarat pentru ProTv:  "Suntem încrezători. Mașinile pentru amenajarea pârtiilor de asemenea sunt pregătite pentru a intra în sezon. Deci toate lucurile arată bine. Sperăm că și iarna să vină la timpul ei."

Alte restricții vor include, cel mai probabil, în acoperirea nasului și a gurii în stațiile de plecare/sosire a instalațiilor de transport pe cablu. 

Austria se bucură de cea mai bună zăpadă de Octombrie din ultimul deceniu, așa că speranțele sunt mari și sezonul de ski 2020-2021 este așteptat cu multă nerăbdare.

Școala de ski și Snowboard Eden din Poiana Brașov acceptă deja rezervări pentru clase de ski și snowboard prin e-mail, telefon sau online pe site-ul www.edenski.ro Toate rezervările sunt acoperite de garanția rambursării integrale în cazul în care evoluția pandemiei de Covid-19 va presupune imposibilitatea desfășurării orelor de ski sau snowboard rezervate în avans. 

Sursă informații: Știrile ProTv

TOP