Primăria Braşov ia în calcul să ceară dovada vaccinărIi sau a unui test negativ de COVID, în sezonul de schi

RESTRICȚIILE IMPUSE DE PANDEMIA DE COVID-19, ÎNCĂ ÎN DISCUȚIE PE MESELE AUTORITĂȚILOR

 

Dacă sezonul de ski 2020-2021 a fost cel mai incert sezon de ski din istoria Poienii Brașov, pentru sezonul de ski 2021-2022 autoritățile au început deja pregătirile. Odată cu acestea, au început discuțiile referitoare la restricțiile care vor fi în vigoare pe durata sezonului de ski în contextul pandemiei de Covid-19. 

RESTRICȚII CARE CEL MAI PROBABIL SE VOR MENȚINE

În contextul pandemic actual, cel mai probabil toate restricțiile din sezonul de ski anterior se vor păstra și anume instalațiile de transport pe cablu vor funcționa la jumătate din capacitatea normală, pentru a respecta impunerile de distanțare fizică.  În Poiana Brașov, la capacitate normală, Gondola Postăvarul Express funcționează cu 8 locuri, Telescaunul Ruia cu 6 locuri, iar telescaunul Lupului cu 4 locuri, capacitate care va fi înjumătățită în contextul actual. Pârtiile de începători (Stadion și Bradul) sunt deservite fiecare de câte un teleschi, deci nu va exista nici o modificare impusă de pandemia curentă în cazul acestor două instalații de transport pe cablu. 

De asemenea, cozile la instalațiile de transport pe cablu vor fi probabil organizate foarte bine, ca și sezonul trecut pentru a face posibilă o distanțare fizică corespunzătoare. Ca și sezonul trecut, în Poiana Brașov, vor fi puse în funcțiune teleschiurile Ruia și Subteleferic, care vor mai prelua din traficul de la Gondolă și Telescaunul Ruia. Cele două teleschiuri oferă distanțarea necesară în contextul actual. Alte restricții care vor fi păstrate la fel ca și anul trecut vor include, cel mai probabil, în acoperirea nasului și a gurii în stațiile de plecare/sosire a instalațiilor de transport pe cablu. 

NOI RESTRICȚII PENTRU SEZONUL 2021-2022?

Consiliul Local Brașov a discutat în data de 23 Septembrie a.c. și posibilitatea de introducere a obligativității prezentării certificatului verde la îmbarcarea în instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov. S-a ținut cont de propunerile care s-au lansat în țări precum Austria și Franța, dar o decizie finală referitoare la obligativitatea certificatului verde este încă foarte departe de a fi bătută în cuie. Se ia în calcul faptul că, spre deosebire de alte țări din Europa de Vest care au anunțat deja impunerea acestei restricții, rata de vaccinare în România este încă foarte mică (33% la momentul redactării acestui articol) și ca urmare această măsură ar putea limita foarte mult numărul turiștilor care vor alege Poiana Brașov ca destinație de ski. De asemenea, implementarea măsurii poate duce la întârzieri majore la îmbarcarea în instalațiile de transport pe cablu, care și așa funcționează la jumătate de capacitate. Rămâne să urmărim decizia finală a autorităților în săptămânile care urmează.

Conform Snow-Forecast.com, prima ninsoare consistentă este așteptată în Poiana Brașov în 15 Octombrie a.c., ceea ce ne oferă mari speranțe că sezonul de ski se va deschide în prima parte a lunii Decembrie, dacă factorii climatici vor fi în continuare favorabili. 

Școala de ski și Snowboard Eden din Poiana Brașov acceptă deja rezervări pentru clase de ski și snowboard prin e-mail, telefon sau online pe site-ul www.edenski.ro Toate rezervările sunt acoperite de garanția rambursării integrale în cazul în care evoluția pandemiei de Covid-19 va presupune imposibilitatea desfășurării orelor de ski sau snowboard rezervate în avans. 

Sursă informații: BrasovMetropolitan.ro

TOP