Pregătire fizică pentru sezonul de ski

 

PRO SKI SIMULATOR ESTE ACUM DISPONIBIL ȘI ÎN ROMÂNIA

 

Lipsa pregătirii fizice specifice pentru ski poate strica vacanța oricărui iubitor de sporturi de iarnă. De la epuizare pe pârtie până la accidentări nedorite, o vacanță la ski pentru care nu ne-am pregătit corespunzător poate avea consecințe nedorite. Din fericire, din 2022, cel mai performant aparat de fitness pentru schiori este disponibil și în România. 

Echipa Eden Ski & Snowboard School a vizitat Fortuna Center din Cluj Napoca acum câteva săptămâni, pentru a testa pe viu echipamentul Pro Ski Simulator, care promite să ne antreneze mușchii, ligamentele și încheieturile pentru sezonul de ski. Am mers în toiul verii și am fost întâmpinați de un spațiu generos, vesel și extrem de bine dotat, precum și o instructoare foarte drăguță care ne-a povestit cum funcționează Pro Ski Simulator și ne-a însoțit pe durata primei noastre experiențe cu aparatul de fitness.

Am aflat că deși este optimizat pentru a antrena mușchii specificii pe care îi folosim la ski, aparatul de fitness Pro Ski Simulator este folosit și de atleți din alte domenii, care practică sporturi care presupun angulație – cum ar fi handbal, tenis, baschet, volei, fotbal și de asemenea de participanții la triatlon, deoarece targetează dezvoltarea și întărirea unor grupe de mușchi pe care alte aparate de fitness nu le lucrează la fel de bine.

O sesiune cu Pro Ski Simulator durează 45 de minute, dar sunt 45 de minute extrem de intense, în care se ard aproximativ 850 de calorii. Dacă pe pârtie schiem 7-10 minute iar apoi ne odihnim în instalațiile de transport pe cablu, cu ajutorul Pro Ski Simulator avem posibilitatea să schiem, indoor, în 45 de minute, cam cât schiem pe pârtie în 3-4 ore. Acest lucru este deosebit de benefic pentru corpul nostru și pentru întărirea musculaturii specifice schiului.

Un corp pregătit pentru ski garantează o vacanță fără epuizare, în care maximizăm timpul pe care îl petrecem pe pârtie, bucurându-ne de sportul care ne place. Mușchii și ligamentele antrenate corespunzător scad cu până la 80% sanșa unei accidentări pe pârtie, conform unui studiu condus de departamentul de Kinetoterapie de la Bradford University din Marea Britanie. Având access la acest aparat unic, cu care se pregătesc pentru sezon și schiorii din Cupa Mondială de Schi Alpin, putem și noi, să ne pregătim temeinic pentru vacanța la ski, astfel asigurându-ne că ne vom bucura la maxim de aceasta, în cea mai mare siguranță.

Pro Ski Simulator este portivit pentru oricine dorește să își pregătească sau să își întărească musculatura pentru ski și mai ales pentru schiorii intermediari sau avansați care doresc să deprindă tehnica de ski carve întrucât aparatul antrenează corpul pentru a efectua mișcările specifice acestui tip de ski. Pro Ski Simulator nu ține locul unui instructor de ski și în nici un caz nu învață un novice să schieze de la zero. Pentu acest lucru, vă așteptam cu drag la școala noastră de ski și snowboard din Poiana Brașov unde peste 10.000 adulți și copii au învățat să schieze alături de instructori de ski acreditați, cu experiență vastă, construită atât în România, cât și la nivel internațional.

Echipamentele Pro Ski Simulator pot fi procurate și pentru acasă sau vă puteți înscrie la clase cu instructor acreditat la Fortuna Centre în Cluj Napoca.

Rezervă acum o ședință cu Pro Ski Simulator la Fortuna Centre din Cluj Napoca AICI

Rezervă acum o ședință de ski cu un instructor acreditat la Eden Ski & Snowboard School din Poiana Brașov AICI

TOP